Om STLK

STLK är en intressegrupp som startades år 2018 inom SSTT (Scandinavian Society Trensless Technology) som har som mål att främja intresse för, och kunskap inom läckagekontroll av dricksvattennät. Precis som för rörinspektörer (STVF) är målet för STLK att erbjuda en auktorisation inom läckagekontroll baserat på Svenskt Vattens läcksökningskurser och publikationen P107. En STLK-auktoriserad läckagekontrollant skall självständigt kunna lösa de uppgifter inom planering, metodval, analys och åtgärd som kan förekomma i de svenska dricksvattennäten.


Då rörinspektörer ofta arbetar i ett nära samarbete med läckagekontrollanter så har STVF och STLK valt att varje år hålla ett gemensamt teknikmöte med över 150 besökare. Samarbetet med STVF och SSTT ger STLK tillgång till organisationernas resurser och ett engagerat nätverk med hög kunskap om rörinspektion samt schaktfria metoder och teknik.

Varför gå med i STLK – för läckagekontrollanter

Gå läcksökningskurserna hos Svenskt Vatten - och auktorisera dig hos STLK. Som auktoriserad läckagekontrollant ökar du din kompetens och ditt värde på arbetsmarknaden. 

Varför gå med i STLK – för arbetsgivare/kommuner

Med Svenskt Vattens Grund- och Fortsättningskurs för läckagekontrollanter samt efterföljande auktorisation höjer du kompetensen och effektiviteten på VA-enhetens medarbetare. Säkerställ att potentiella läckage hittas effektivast möjligt och med korrekta efterföljande åtgärder.

 

Ett företagsmedlemskap kostar endast  SEK 4.118,- exkl. moms (inklusive medlemsavgift för en personlig medlem) och följande personliga medlemskap SEK 1.372,- per person exkl. moms.

Läs föreningens stadgar här

Gå med nu, så att du med din kompetens blir en del av vår gemensamma kunskap.

Kontakta gärna kansliet om du några frågor mail kontakt@stlk.se

För att ansöka om medlemskap i SSTT fyller du bara i formuläret nedan