Nyheter

Akut vattenläcka i vältrafikerade Söderledstunneln

13 oktober, 2020

Den 24:e september fick Peter Rydegård, arbetsledare på SVOA Ledningsnät, in en anmälan om en akut vattenläcka i vältrafikerade Söderledstunneln i Stockholm som riskerade att underminera vägen. Det blev startskottet för en professionell insats med reparation av läckan fram till morgonen dagen därpå.

Läs mer

Examensarbete om läcksökning med drönare

1 juli, 2020

Gustav Stehags examensarbete vid YH-utbildningen vid Miljö & VA-teknik i Ludvika var en litteraturstudie som handlade om läcksökning med hjälp av IR-kamera och drönare. Och det kan han tänka sig arbeta med i framtiden.

Läs mer

Teknikträffen arrangeras 10-11 februari 2021

29 juni, 2020

Nästa års datum för Teknikträffen är nu klara och blir 10-11 februari 2021. Ny plats för arrangemanget blir nybyggda Scandinavian XPO Arlanda stad. Och förhoppningsvis blir det första gången som spolgruppen träffas förutom STVF och STLK.

Läs mer

Efterlysning: personer till intressegrupp för spolbil

25 juni, 2020

Det finns ett intresse inom SSTT och STVF att starta en intressegrupp för spolbil. Problemet än så länge är att det saknas namn på personer som kan tänkas ingå och starta upp gruppen.

Läs mer

Allt fler användningsområden för Norrvattens drönare

17 juni, 2020

Norrvatten började använda drönare för ett par år sedan i sin verksamhet. Drönaren används till att kontrollera och få översikt av ledningsgravar och ledningsbäddar, men också till för- och eftersyn i projekt bland annat.

Läs mer

STVF+STLK = lönsamt

12 maj, 2020

Tommy Ekblads, Kretslopp och vatten Göteborg, och Peter Nybys, Hamafo Teknik, föredrag under Teknikträffen handlade om de möjligheter och fördelar som en kombination av rörinspektion och läcksökning ger beställaren.

Läs mer

Fortsättningskurs i läcksökning för utökad kompetens

12 maj, 2020

Svenskt Vatten kommer att arrangera fortsättningskurs i läcksökning senare i år. Kursledare är Matz Malmgren, Hamafo Teknik och medlem av STLK.

Läs mer