Pumpkollen

Pumpkollen är en AI-driven plattform där användare på ett enkelt, pedagogiskt och effektivt sätt kan analysera, jämföra och prognostisera flöden i VA-pumpstationer. Fokus är läckage. Plattformen tillhandahålls av STLK, för medlemmar i SSTT, och är molnbaserad. 

Om pumpkollen

Plattformen är inloggningsskyddad och varje användare får unika, krypterade, inloggningsuppgifter. Den har säkerhetscertifikat, så data som skickas mellan plattformen och användare är krypterad. Uppladdade filer raderas efter formatering av data, men angedda metadata och genererade resultatgrafer sparas och lagras i plattformen, så användare kan behålla tillgång till dessa efter avslutad session.

Det är vår uppfattning att varken flödesdata eller pumpstationers geografiska koordinater vanligtvis är säkerhetsklassad information, men om man är tveksam bör man säkerställa detta lokalt inom den egna organisationen innan anslutning till plattformen.
Användare har också möjlighet att undvika angivelse av pumpstationers koordinater, men man kommer då sakna tillgång till kartvisualiering (där pumpstationers flöden jämförs med varandra spatialt).

Hur fungerar Pumpkollen

Som registrerad använadre laddar du upp pumpflödestidsserier och anger relevanta metadata. Formaterade data förs in i AI-modeller för kartläggning av flöden (fokus på läckage), framtidsprognos och anomalidetektion. Genererade modellresultat visualiseras därefter i en dashboard med kartjämförelse och grafer.

Efter tecknande av användaravtal mottager du som registreras som användare på plattformen skriftliga instruktioner för inloggning samt uppladdning av filer. Inloggningsuppgifter genereras av Ostsee Analytics AB (ägare av plattformen).
Titta gärna på Pumpkollens demovideo  - KLICKA HÄR

Vid frågor om användandet av plattformen samt anmälan av eventuella fel som uppstått, vänligen kontakta STLKs kansli via mail kontakt@stlk.se

Inloggning till Pumpkollen - Registrerad användare

Du som är registrerad användare av Pumpkollen loggar in i systemet via att klicka på knappen nedan.

 

Hur ansluter jag mig

Endast registrerade medlemsföretag i SSTT (VA-organisation) kan ansluta sig till Pumpkollen via nedan formulär (användaravtal).
En personlig användare registreras per användaravtal och organisation.
En organisation kan dock vid önskemål om ytterligare användare ansluta sig till plattformen via tecknande av flera avtal.
Avtalsperioden är 1 år samt fortlöper därefter automatiskt om uppsägning inte registreras.
Uppsägning av användaravtalet ska ske skriftligen senast 6 månader före avtalperiodens utgång. 
Årsavgift (2024) per avtal 3.000 kronor ex. moms

 

PROVA PÅ ERBJUDANDE
Under perioden 22 april - 31 augusti 2024 erbjuds medlemmar i SSTT en kostnadsfri prova på period av Pumpkollen.
Uppsägning av prova på perioden ska ske skriftligen senast den 31 augusti 2024.
OBS! Om inte uppsägning av prova på perioden sker enligt ovan övergår erbjudandet automatiskt till ett
ordinarie avtal med avtalperiod från den 1 september 2024.